Word jij onze nieuwe Sales Manager?

We zijn op zoek naar een nieuwe Sales Manager die ons volledige portfolio kan vertegenwoordigen in Nederland. Ben jij de energieke Sales Manager die we zoeken? 

SALES MANAGER NEDERLAND:

Organisatie
ProDiag is een innovatief bedrijf die de afgelopen decennia vanuit Nederland een goede positie verworven heeft binnen de internationale markt van In Vitro Diagnostica (IVD).

Markt
De IVD markt is sinds 2020 flink veranderd onder invloed van de Corona crisis. Sneltesten zijn ineens bij iedereen bekend en we hebben in Nederland alleen al plotsklaps 17 miljoen virologen. De ontwikkelingen volgen elkaar in een hoog tempo op, waardoor de toekomst van medisch testen er geheel anders uit zal zien. Een zeer dynamische omgeving waarin ProDiag zich dan ook dynamisch opstelt.

ProDiag was voor 2020 al actief in innovatieve oplossingen voor point-of-care testen en zelftesten, zoals bijvoorbeeld met een smartphone ondersteunde meting voor Vitamine D uit vingerprik bloed. In 2020 zijn daar diverse merken SARS-CoV-2 antigeen sneltesten bijgekomen en een range aan PCR producten (van (speeksel) afname tot en amplificatie) waarmee diverse turnkey PCR labs zijn ingericht in Nederland en daarbuiten.

Nu op dit moment het Coronavirus weer oplaait zullen onze vaste klanten in Nederland volop door moeten draaien met testen. Daarnaast is ProDiag aan het voorsorteren op een testmarkt naast en wellicht ooit na Corona.

De klanten in Nederland zijn daarvoor de klinische laboratoria maar bijvoorbeeld ook consumenten voor de zelftesten.

Functieomschrijving
Samen met je collega’s verstevigen van de commerciële potentie in Nederland. Hierbij maak je gebruik van jouw ervaring in het benaderen en managen van laboratoria, key opinion leaders en diverse partners in de markt. Je kunt hierbij rekenen op de steun van collega’s die zich bezig houden met marketing, communicatie, kwaliteit, product voorlichting & product instructie, supply chain, inkoop en distributie, legal & contracting.

Cultuur
ProDiag is een kleine organisatie met veel mogelijkheden. Het is van belang dat je op je gemak voelt in zo’n omgeving. Er is veel ruimte om nieuwe ideeën in te brengen, zelf de lijnen uit te zetten en verschillende deelgebieden te verkennen waarbij zaken (nog) niet geregeld zullen zijn, hierdoor kun je zelf een bijdrage leveren aan de oplossing. Dit doe je niet alleen, maar samen met je collega’s in een energieke omgeving waar geen dag hetzelfde zal zijn.

Plaats in de organisatie
Je werkt nauw samen met de directeur/eigenaar.

Functie eisen
Jij krijgt energie van het werken in een ontwikkelende organisatie waar jij een centrale rol speelt in het behalen van succes en het uitbouwen van het salesapparaat. Je kunt uitstekend zelfstandig opereren, maar samenwerken kenmerkt jouw stijl. Vanuit jouw heldere visie over de invulling van jouw rol en de positionering van ProDiag ben je waardevolle sparringpartner voor klanten en directie.

Daarnaast is het van belang dat je beschikt over de volgende kenmerken:

  • HBO/WO afgeronde commerciële/marketing opleiding
  • grote affiniteit met de In Vitro Diagnostische markt
  • grote affiniteit met de B to B medische markt
  • aantoonbaar succesvol geweest in een vergelijkbare rol
  • beschikt over een actief netwerk, m.b.t. IVD, klinische laboratoria en opinion leaders
  • ervaring met tenders
  • projectmatig werken
  • minimaal 4 jaar ervaring binnen een soortgelijke rol

Wil je meer weten over deze functie? Mail ons via info@prodiag.nl.

Ben je enthousiast geworden en wil je direct solliciteren? Stuur dan je cv en een motivatiebrief naar info@prodiag.nl voor 1 februari 2022.

Vergelijkbare berichten