Ready to take control of your health?

Gezond leven, dat leid je zelf!

Hoe hou jij de regie over jouw eigen leven? Het balanceren van werk, familie, liefde en rust is in onze maatschappij best een opgave en onze eigen gezondheid heeft niet altijd de hoogste prioriteit. Terwijl we alle ballen in de lucht houden, laten we de onszelf vaak het eerste vallen. Maar laat dat nou juist het fundament zijn van dit hele balanceerspel. In de praktijk zien we vaak dat mensen hun gezondheid als vanzelfsprekend beschouwen en pas te laat in actie komen. Daarom geven wij jou 5 redenen om vandaag nog de leiding te nemen over je eigen gezondheid.

Wat bedoelen we met leiding nemen over je eigen gezondheid?

Het begrip gezondheid (zowel mentaal als fysiek) gaat inmiddels veel verder dan de diagnostiek van ziektes alleen. Het gaat ook over het hebben van een gezonde levensstijl en het ervaren van geluk: zowel jouw lichamelijk, geestelijk, als maatschappelijk welzijn. De leiding nemen hierover betekent dat jij zelf de verantwoordelijkheid pakt om gezond te leven, je gezondheid in de gaten te houden en je gezondheid met hulp van professionals weer te herstellen wanneer nodig. Denk hierbij ook aan het actief zoeken naar second opinions en vergaren van kennis en ervaringen in je eigen netwerk. Jij hebt de regie in handen.

1. Je voorkomt ziekte

Dat voorkomen beter (en efficiënter!) is dan genezen, hoeven we je vast niet uit te leggen maar dat doen we toch omdat het zo belangrijk is. Wanneer jij je lichaam leert kennen en het met deze kennis goed in de gaten houdt, ben je er altijd sneller bij. Daarmee voorkom je niet alleen gezondheidsproblemen, maar detecteer je ze ook sneller wanneer deze wel optreden, wat ernstigere gevolgen mogelijk kan voorkomen.

2. Het bespaart je tijd

En aangezien we het druk genoeg hebben, is dat natuurlijk altijd een groot voordeel. In een gezonde levensstijl maak je tijd voor rust, maar bespaar je ook tijd door een preventieve aanpak, waar we het hierboven al even over hadden. We voorkomen daarnaast ook nog eens menig doktersbezoek door onze actieve instelling. Wanneer mogelijk, is het net zo makkelijk om sommige dingen zelf thuis en in je eigen tijd even te regelen, toch?

3. Het geeft je rust

De kennis en controle over je eigen gezondheid zorgt ook voor mentale rust. Er is niets zo vervelend als de angst en onzekerheid over onze gezondheid. Onwetendheid op dit gebied resulteert vaak in gepieker, en zeker wanneer iets buiten onze macht ligt kan dat voor een hoop stress zorgen. Er zijn gelukkig steeds meer nieuwe technieken beschikbaar die ons de mogelijkheid geven om zelf een vinger aan de pols te houden (denk hierbij aan bloedsuikermeters voor mensen met diabetes of bijvoorbeeld soa-, zwangerschaps- of allergietesten), zo weet je waar we je aan toe bent en hierdoor krijg je meer vertrouwen in je lichaam.

4. Je bent er goed in

Niemand kent jouw lichaam zo goed als jij zelf, en niemand kan het beter aanvoelen dan jij wanneer er iets mis is. Daarom kan vooral jij jezelf een hoop gedoe besparen wanneer je de leiding neemt. Niet alleen jezelf trouwens, met meer kennis en ervaring in handen kun je ook de mensen om je heen beter helpen.

5. Het is het waard

In 2010 is in onze maatschappij het uitgangspunt van de gezondheidszorg veranderd van zorg & ziekte naar gedrag & gezondheid. Sinds deze overgang zijn de positieve effecten duidelijk zichtbaar in o.a. de daling van het aantal ziekenhuisopnames en zien we dat de assertieve houding van de mens op het gebied van gezondheid dus daadwerkelijk zijn vruchten afwerpt. Daarnaast is deze aanpak het simpelweg waard omdat jij het waard bent. Jouw gezondheid is belangrijk; je lichaam moet ten slotte nog even mee! Leiding nemen over je eigen gezondheid is daarom toch echt iets wat volgens ons bij iedereen hoog op de prioriteitenlijst zou moeten staan.

Start daarom vandaag nog! Wil jij ook graag zelf de leiding over je gezondheid nemen? We helpen je graag. Klik hier voor een overzicht van thuistesten die jou kunnen helpen uitzoeken en monitoren hoe het gesteld is met jouw gezondheid.

Vergelijkbare berichten